Teğmenlere inceleme: Bahçeli dedi devlet harekete geçti

Paylaş

Mezuniyet töreni sonrasında kılıçlarını çekerek yemin eden teğmenler hakkında inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Kara Harp Okulu mezuniyet törenine damga vuran yeni mezun teğmenlerin kılıçlarını çekerek yemin ettiği görüntülerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Atatürklü yemin eden yeni mezun teğmenlere dair inceleme başlatıldığı öğrenildi.

BAHÇELİ’NİN ELEŞTİRİSİ SONRASI HAREKETE GEÇİLDİ

Dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teğmenleri eleştirmesi sonrası harekete geçilerek genç subaylar hakkında inceleme başlatılması dikkat çekti.

Yardımcılarının, avukatının ve Türkgün gazetesi ile Bengü Türk TV olmak üzere medyasının teğmenlere destek çıktığı günlerde Bahçeli, “Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz anılarını ve kutlu eserlerini istismar etmeye, bu çerçevede kutuplaşma dalgası oluşturmaya kalkışmamalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin ortak değeridir, ilk Cumhurbaşkanımızdır, Milli Mücadele’nin yol başçısıdır. Kanunla belirlenmiş yemini müteakiben mezun subayların bir bölümünün dile getirdikleri yemine ihtiyaç duyulmasının mana ve maksadı nasıl yorumlanmalıdır?” demişti.

MSB: GERÇEKLİKTEN KOPUK KISIR TARTIŞMALAR OLUŞTURULMAKTADIR

MSB kaynaklarından teğmenlerin Atatürklü yeminine ilişkin yapılan açıklama ise şu şekilde:

“(Kara Harp Okulu mezuniyet töreni) Söz konusu görüntüler, özellikle sosyal medya üzerinden farklı yorum ve değerlendirmelerle bağlamından koparılıp bambaşka mecralara, boyutlara çekilmeye çalışılmakta, gerçeklikten kopuk kısır tartışmalar oluşturulmaktadır.

“İNCELEME SONUCUNDA GEREKEN İŞLEM YAPILACAKTIR”

İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır”

KAYNAK – odatv.com

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER