SON DAKİKA: Instagram’a 3 şart sunuldu! Meta’dan açıklama geldi

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu yetkilileri ile Instagram yetkililerinin görüşmesinde sosyal medya devine 3 şart sunuldu: Tüketici haklarına dikkat et… Katalog suçlara önem ver… PKK propagandasına “dur” de. Instagram, Türkiye’nin PKK şartını kabul etti. Öte yandan Instagram’ın çatı uygulaması Meta, erişim engeline yönelik açıklamada bulundu.

kritik görüşmede olumlu sonuç alındı

Habertürk’te yer alan habere göre, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile Instagram yetkilileri arasındaki görüşmeden olumlu sonuç alındı.

Instagram’a 3 şart sunuldu

Görüşmede Instagram yetkililerinin önüne Türkiye’nin üç maddelik şartı konuldu:

  • Tüketici haklarına dikkat edin. Instagram kullanıcılarının paylaşımları kişisel ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli.

  • Katalog suçlarda içerikleri hızlıca kaldırın.

  • Terör örgütü PKK kırmızı çizgimizdir. Bu konuda da içerik kaldırmada sorunlar yaşanıyor. Daha hızlı hareket edilmeli.

Instagram’a sunulan şartlar:

  1. Tüketici haklarına dikkat edin. Instagram kullanıcılarının paylaşımları kişisel ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli.

  1. Katalog suçlarda içerikleri hızlıca kaldırın.

  1. Terör örgütü PKK kırmızı çizgimizdir. Bu konuda da içerik kaldırmada sorunlar yaşanıyor. Daha hızlı hareket edilmeli.

meta’dan açıklama

Instagram, Facebook ve WhatsApp uygulamalarının çatı şirketi Meta, erişim engeline yönelik açıklamada bulundu.

Meta, yaptığı açıklamada şunları yazdı:

“Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER