Prof. Dr. Mustafa Kumral Anlattı: Altın Aramasında Siyanür Kullanılmaz

Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kumral, katıldığı canlı yayında, maden sahasındaki toprak kaymasına ilişkin yanlış bilgilerin dolaşıma sokulduğunu vurgulayıp ‘siyanür’ gerçeklerini anlattı. “Bazı yanlış bilgilendirmeler oluyor. Siyanür öyle ucuz bir malzeme değil. Siyanür altın aramasında kullanılmaz.” diyen Kumral, “Siyanür atmosferde karıştığında çok kolay bir şekilde ayrışabilen bir malzemedir. O yüzden atmosferle karışıp asit yağmurlarına dönüşecek diye bir şey yok.” diye konuştu. “Kayan toprağın içinde siyanür yok mu?” sorusuna da yanıt veren Kumral, “Toprakta siyanür vardır ama bu siyanür öyle çok yoğun bir konsantrasyonlarda olan bir siyanür değil. Minimize edilmiş son derece az.” ifadelerini kullandı.

Erzincan’ın İliç ilçesi Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda, toprak kayması meydana geldi. ( Mehmet Yalçıner – Anadolu Ajansı )

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan bir maden sahasında dün toprak kayması yaşandı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak 800 metrelik bir alana yayıldı. Toprak kaymasının olduğu esnada sahada bulunan 9 işçi toprak altında kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

ERZİNCAN’IN İLİÇ İLÇESİNDE BİR MADEN SAHASINDA TOPRAK KAYMASI MEYDANA GELDİ. EN AZ 9 KİŞİNİN TOPRAK ALTINDA KALDIĞI İFADE EDİLDİ. (AHMET AKBUĞA/ERZİNCAN-İHA)

Toprak altında kalan 9 işçiye ulaşabilmek için çalışmalar aralıksız sürüyor. Arama kurtarma ekipleri çalışmalarına gündüz olduğu gibi günün ilerleyen saatlerinde de devam ediyor.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER