“ÖZEL HABER” Milli Eğitim Bakanlığı Sessiz Kalıyor: Katar’da Türk Öğretmenin Hayati tehlikesi sürüyor!

Paylaş

Katar Türk okulumuzda görevli Sevda Bağtur isimli öğretmen, okula yakın bir yerde meydana gelen bir kaza sonucu yoğun bakıma alındı. Hamad Travmatoloji Servisi’nde tedavisine devam edilen Bağtur’un durumu kritik olarak değerlendiriliyor.

Kazanın ardından, Türk öğretmenler ve Katar’da yaşayan Türk vatandaşlarımız büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirtti. Özellikle Öğretmenlerin üzüntünün yanısıra, yaşadıkları ekonomik zorluklar ile ilgili tepkileri dikkat çekti.


Katar’daki fahiş kiralar ve bu durumdan kaynaklanan ekonomik zorluklar nedeniyle ve lojman tahsisi yapılmadığı için geçim zorluğu yaşadıklarını dile getirdiler.

Yaptığımız özel röportajda, Katar’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak 5 yıl süreyle görevlendirildiklerini belirten öğretmenler, yaşanabilir en ucuz kiraların 4000/5000 Katar Riyali civarında olduğunu ve aldıkları maaşların sadece kirayı ve mıtfak masraflarını karşılayabildiğini aktardılar.


Bu durumdan dolayı tasarruf yapmak zorunda kalan öğretmenler, okula yayan gitmek zorunda kalıyorlar.

Yaşanan bu talihsiz kaza sonrasında, üzücü haberi alan Sevda Bağtur’un ailesi, kazadan 2 gün sonra planlanan en ekonomik uçuşla Katar’a getirildi. Bu durum, hem Türkiye’deki hem de Katar’daki Türk yetkililer için büyük bir utanç kaynağı olarak nitelendirildi.

Kazanın ardından Türk öğretmenler şu soruları soruyor:

  • Katar’da Türk öğretmenlere layık bir yaşam sunuluyor mu?
  • Fahiş kiralar ve ekonomik zorluklar öğretmenleri kaza kurbanı mı ediyor?

Bu soruların cevabı Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinde.
Katar’daki ve tüm Yırtdışında görevli Türk öğretmenlere bulundukları ülkelerin ekonomik koşullarına layık bir yaşam sunulması ve bu trajik kazanın tekrarlanmaması için acil adımlar atılması gerekiyor.

Not: Bu haber Kuruluş Haber ÖZEL Haberidir.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER