Oscar 2024 Adayları 23 Ocak’ta Belli Olacak: Kısa Liste Yayınlandı!

Paylaş

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929’dan bu yana düzenlenen ve film dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Oscar Ödülleri, 10 Mart 2024’te sahiplerini bulacak. 96. kez düzenlenecek olan törenin sunucusu, ABD’li ünlü talk şov sunucusu Jimmy Kimmel olacak.

Unutulmaz Anıların Ardında Geçen Yılın Yankıları

Geçtiğimiz yıl, “Her Şey Her Yerde Aynı Anda” filminin 7 ödül kazandığı Oscar gecesinde, Rihanna’nın ilk Oscar performansı, Jimmy Kimmel’ın Will Smith’in tokatına yaptığı gönderme ve birçok unutulmaz an yaşandı.

2024 Oscar Ödülleri Kısa Listesi Açıklandı

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Oscar Ödülleri için 10 dalda kısa listeyi açıkladı, bunlar arasında En İyi Uluslararası Film ve En İyi Belgesel de bulunuyor. Greta Gerwig imzalı “Barbie”, ilk başta “Özgün Senaryo” olarak tanımlanmış olsa da, Akademi’nin yazarlar komitesi tarafından “Uyarlama Senaryo” kategorisine alındı. Greta Gerwig, bu değişiklikle Oscar tarihindeki üçüncü adaylığına doğru ilerliyor.

Barbie: Dünya Çapında Gişe Rekorları Kırıyor

2023 yılının en çok kazanan filmi olan Barbie, dünya çapında 1 milyar doların üzerinde hasılat elde etti. Margot Robbie ve Ryan Gosling’in Barbie ve Ken rollerinde yer aldığı film, aynı zamanda Dua Lipa, Nicola Coughlan ve Ana Cruz Kayne gibi ünlü isimleri de bünyesinde barındırıyor. Barbie’nin mükemmeliyet arayışındaki maceralarını anlatan film, 1 milyar dolar gişe hasılatına ulaşarak Greta Gerwig’e 1 milyar dolar gişe hasılatına ulaşan ilk kadın yönetmen unvanını getirdi.

“Barbenheimer Filminden Heyecan Verici Haber”

Oppenheimer filmleri ve Barbie’nin hikayesini birleştiren Barbenheimer filmi resmiyet kazandı. Atom bombasının yapılışını konu alan Oppenheimer filmleri ile Barbie’nin dünyası, Barbenheimer’da buluşacak. Gişe rekortmeni filmlerin, tek bir filmde birleşeceği bu heyecan verici projenin vizyon tarihi merakla bekleniyor.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER