MİT’ten kritik operasyon: PKK’nın istihbarat hücresi çökertildi…

Paylaş

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK’nın sözde istihbarat hücresini başarılı bir operasyonla çökertti. İstanbul’da yürütülen operasyon kapsamında, örgütün istihbarat yapılanmasında çalıştığı belirlenen Halil Kod Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş isimli iki kişi yakalandı.

mit’ten sıkı takip

MİT, PKK’nın istihbarat yapılanmasında yer aldığı tespit edilen Sadık Topaloğlu’nu uzun süre takip etti. Topaloğlu’nun illegal yollardan Irak’ın Kandil bölgesine giderek istihbarat eğitimi aldığı, bu süreçte örgüt liderlerinden Cemil Bayık ile görüşmeler gerçekleştirdiği belirlendi.

Sadık Topaloğlu’nun Türkiye’de gazeteci kisvesiyle terör örgütü adına bilgi topladığı ortaya çıkarıldı. Ayrıca, Mehmet Savaş ile birlikte paravan şirketler aracılığıyla Suriye’deki örgüt mensuplarına malzeme tedarikinde bulundukları ve örgüt adına finans faaliyetleri yürüttükleri MİT tarafından tespit edildi.

MİT Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonu sonucunda yakalanan PKK mensupları Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER