Kilisede Ayin Sırasında Gerçekleşen Silahlı Saldırıda Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Paylaş

İstanbul Sarıyer’de Santa Maria İtalyan kilisesinde, Pazar ayini sırasında maskeli şahıslar bir kişiye silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan hayatını kaybetti.  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 katil zanlısının yakalandığını duyurdu. Öte yandan saldırı anları ise güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde kiliseye giren bir kişinin ardından maskeli iki saldırganın kapıdan giriş yaptığı, bir saldırganın doğrudan Tuncer Murat Cihan’a saldırıda bulunduğu görüldü. Saldırıyla ilgili haber ve paylaşımlarına da yayın yasağı getirildi. Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması için iki savcı görevlendirildi.

İstanbul Sarıyer’de Santa Maria İtalyan kilisesinde, pazar ayini sırasında silahlı saldırı oldu.

Maskeli 2 kişi ayine katılan Tuncer Murat Cihan’a silahlı saldırı düzenledi. Cihan saldırı sonrasında yaşamını yitirdi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, silahlı saldırının 2 failinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesi’nde pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.”

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA

Görüntülerde ayin başladıktan sonra bir kişinin içeriye girdiği görülüyor.

Bu kişi içeri girmeden cemaatin bir gürültü duymuş gibi davrandığı anlaşılıyor

Bazı cemaat üyeleri kapıya bakıyor. Muhtemelen yaşamını yitiren Tuncer Murat Cihan olduğu tahmin edilen kişi, girişin sağında sıralara yaklaşırken kilise kapısında saldırganlardan biri beliriyor.

Bu sırada ikinci saldırgan muhtemelen havaya ateş ediyor. Saldırganlardan birisi doğrudan Cihan’a ye yöneliyor kafasına vuruyor veya ateş ediyor. Cihan yere düşerken saldırganın yeniden ateş ettiği tahmin ediliyor.

Cemaat panikle kiliseyi terk ediyor. Bazı cemaat üyeleri sıraların altına saklanıyor. Saldırganlardan birisi kapıda beklemeye devam ederken, ikinci saldırgan sıraların ortalarına kadar geliyor. Bu saldırgan silahının tutukluluk yaptığı izlenimi veren hareketler yapıyor.  Kapı yakınlarında duran ikinci saldırgan da yere birşey düşürüp alıyor. Bir süre sonra iki saldırgan kiliseden ayrılıyor.

Kilisede silahlı saldırı: Ayin sırasında bir kişi öldürüldü - 2

İKİ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek “Olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN CEMAATE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Sayın Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Sayın Anton Bulai ve Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Witold Lesniak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Tüm cemaate başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımların atılmakta olduğunu ifade etti.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Santa Maria Kilisesi’nde sabah saatlerinde meydana gelen olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

Başsavcılık, soruşturma kapsamında saldırıya ilişkin yayın yasağı getirilmesini talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, olayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı konulmasına karar verdi.

SANTA MARİA KİLİSESİNİN TARİHÇESİ 

Saldınının gerçekleştiği kilisenin köklü bir geçmişi var. Meryem Ana Doğuş Kilisesi veya Santa Maria İtalyan Latin Katolik Kilisesi (İtalyanca: Convento Natività della B.V. Maria di Büyükdere), İstanbul’un Sarıyer ilçesi, Büyükdere semtinde bulunmaktadır. İstanbul Boğazı’nda bulunan tek Latin Katolik Kilisesi’dir. İnşaatına 1864 yıllarında başlanmış ve 1866 yılında ibadete açılmıştır. Mimar Gaspare Fossati tarafından Neoklasik tarzda, iki katlı ve bazilika planlı bir kilise olarak tasarlanmıştır.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER