İsrail Ordusu, Gazze’deki 5 Tugayını Geri Çekme Kararı Aldı

Paylaş

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki durumu ve çatışmaların gelişimi üzerine yaptığı değerlendirme sonucunda, Gazze’deki kara savaşından etkilenen 5 muharip tugayını terhis etme kararı almıştır. Açıklamada, terhis edilen tugayların 551. Yedek Tugayı, 14. Tugay ve üç eğitim tugayı olduğu belirtilmiştir. Bu kararın, özellikle Golani Tugayı’na mensup birliklerin ağır kayıplar vermesinin ardından alındığı ifade edilmiştir.

21 Aralık’ta “Walla” haber sitesi ile Kanal 12 televizyonu, Golani Tugayı’na mensup birliklerin ağır kayıplar vermesinin ardından Gazze Şeridi’nden çekildiklerini duyurmuştu. İsrail ordusu verilerine göre, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar 7 Ekim’den bu yana devam etmekte olup, işgal sürecinde 172’si karadan olmak üzere toplamda 506 İsrail askeri hayatını kaybetmiştir.

Çatışmaların başladığı 7 Ekim’den itibaren İsrail, 1200 İsraillinin öldüğünü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıklamıştır. Gazze’ye yapılan saldırılarda ise en az 21 bin 822 Filistinli öldü, 56 bin 451 kişi de yaralandı. Çatışmalar sırasında sivil altyapı, hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak tahrip edildiği belirtilmiştir.

Öte yandan, 24 Kasım’da başlayan ve 3 gün daha uzatılan “insani ara” kapsamında 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştır. Ancak, İsrail’in binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam ettiği ifade edilmiştir.

Batı Şeria ve Kudüs’te ise İsrail güçleri ve işgalci Yahudilerin saldırılarında 319 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirilmiştir. İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki sınır çatışmalarında ise 28 Lübnanlı sivil, 134 Hizbullah mensubu, 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askerinin öldüğü belirtilmiştir.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER