İran’da Peş Peşe Olan Patlamalarda Acı Bilanço: 170 Yaralı, 103 Ölü

Paylaş

İran’da, 4 yıl önce gerçekleşen ABD saldırısında hayatını kaybeden Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin anma töreni sırasında patlama sesleri duyuldu. İran medyasına göre, en az 103 kişi öldü ve 140’tan fazla kişi yaralandı. Patlamaların terör saldırısı olduğu belirtilirken, ülkede ulusal yas ilan edildi.

İran basınında yer alan haberlere göre, Kasım Süleymani’nin mezarının bulunduğu Kirman şehri mezarlığı yakınlarında gerçekleşen patlamalar, Kudüs Gücü Komutanı’nın ölümünün dördüncü yılı anma töreni sırasında meydana geldi.

İlk patlamadan sadece 10 dakika sonra Süleymani’nin mezarının yakınında ikinci bir patlama yaşandığı ve bu olayda yaralılar olduğu bildirildi. Mezarlığa giden yolda toplanan kalabalığa vurgu yapılırken, İran devlet televizyonu patlamalarda en az 103 kişinin hayatını kaybettiğini ve 140’tan fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Saldırıların terör saldırısı olduğu açıklanırken, ülkede yarın için ulusal yas ilan edildi.

Kasım Süleymani Kimdir?

ABD’nin Bağdat Havalimanı’nda gerçekleşen saldırı sonucunda öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, İran’ın bölgedeki politikalarını belirleyen önemli bir figürdü. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatıyla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Süleymani, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından ‘yaşayan şehit’ (!) olarak anılmaktaydı.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER