İlim Yayma Ödülleri Törenle Takdim Edildi

Paylaş

Türkiye’de bilimsel çalışmaların ve araştırmaların desteklenmesi, başarının ülke ve insanlık hizmetine sunulması hedefi ile üçüncüsü gerçekleştirilen “İlim Yayma Ödülleri” töreninde, 3 farklı kategorideki ödüller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 50. yıl özel ödülü sahiplerine takdim edildi.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, kuruluşlarının 1951’de İlim Yayma Cemiyeti’nin kurulmasıyla başlayan medeniyet ve insanlık hizmetine yönelik bir yolculuk olduğunu belirtti. Bilal Erdoğan, yurtlar, burslar, yayınlar ve akademik destekler aracılığıyla ilim yayma amacına adanmış bir çaba içinde olduklarını vurgulayarak, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile ilim alanındaki hizmetlerini daha da ileriye taşıdıklarını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’de üretilen akademik ve bilimsel çalışmaların ödüllendirilmesi gerektiğine inandıklarını ve bu bağlamda “İlim Yayma Ödülleri”ni başlattıklarını dile getirdi.

Bilal Erdoğan, ilmin insanlığa hizmet, yaşatma, umut yeşertme ve yarınları inşa etme amacı taşıdığını vurgulayarak, ilmin yıkma, yok etme ve tüketme için değil, aksine insanlığa fayda sağlama amacı güttüğünü ifade etti. Ayrıca, geçmişlerinin karanlık olmadığını ve geleceklerini inşa ederken sorumluluk sahibi olacakları bir geçmiş bırakacaklarını belirtti. Bilal Erdoğan, günümüzde yaşanan acılara dikkat çekerek, zulmü ve kan dökmeyi tercih edenlerin sonunun kötü olacağını vurguladı. Filistin’deki zulmü örnek göstererek, insanlık değerlerinin nasıl yok edildiğine dikkat çekti.

Ödül Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan ise İlim Yayma Cemiyeti ve İlim Yayma Vakfı’nın Türkiye’nin sivil toplum geleneğinde önemli temsilciler olduğunu belirtti. İlmi yayma ve insan yetiştirme misyonunu başarıyla sürdüren kurumlarının, gençlere burslar ve araştırma destekleri ile destek olduğunu ifade etti. Türkiye’nin iddialı bir sivil toplum kuruluşuna yakışan bir ödül projesi olduğunu söyleyen Savaşan, bu yılın başvurularının değerlendirme sürecinin başarıyla tamamlandığını belirtti.

Savaşan, ödül sahiplerinin gençlere örnek olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli projeler başlattıklarını ve bu sayede İlim Yayma Ödülleri’nin sadece Türkiye’nin değil, uluslararası alanda da saygın bir akademik ödül markası olmayı hedeflediklerini ifade etti. Alın teri dökerek insanlara faydalı olmanın önemini vurgulayan Savaşan, İlim Yayma Ödülleri’nin AR-GE kültürü ve ikliminin oluşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER