Gazeteci Gideon Levy: İsrailliler İşgal Sebebiyle Bedel Ödemezse Bir Şey Değişmez

Paylaş

Gazeteci Levy, İngiliz aktivist ve gazeteci Owen Jones’un programında yaptığı konuşmada, İsraillilerin Filistinlilerin yerine kendilerini koyamadığını vurguladı.

İsrail Halkının Değişen Tutumu

Levy, İsrail halkının 7 Ekim’den bu yana “daha önce görmediği kadar” farklılaştığını ifade ederek, eleştiri, direnç ve ahlaki şüphenin olmadığını belirtti.

İsrail’in Şiddet İstemi

Levy, İsraillilerin sadece “daha fazla şiddet” istediğine dikkat çekerek, halkın sadece “Neden bu kadar yumuşak davranıyoruz?” sorusunu sorduğunu söyledi.

İsrail Halkının Algısı

Gazeteci, İsrail halkının Filistinlileri “insanlık dışı” ve “şeytanlaştırılmış” olarak gördüğünü kaydederek, bu nedenle kendilerini Filistinlilerin yerine koyamadıklarını ifade etti.

Gazze’ye Giriş Yasağı

Levy, İsrail’in engeli nedeniyle 16 yıldır Gazze’ye gidemediğini belirterek, bölgedeki insanların hala “onurlarıyla normal bir hayat sürmek” istediğini dile getirdi.

İsrail Medyasının Tutumu

Levy, İsrail medyasının Gazze’yi görmezden geldiğini, sadece askerleri gösterdiğini belirterek, “İsrail medyası, tarihinin en kara günlerini yaşıyor.” dedi.

Uluslararası Toplum ve Değişim

Levy, mevcut durumun düzelmesi için umut olmadığını belirterek, çözüm için uluslararası toplumu işaret etti ve “İsrailliler, işgaller nedeniyle bedel ödemedikçe hiçbir şey değişmez.” dedi.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER