Galata Köprüsü’nde Binlerce Kişi Birleşti: Şehitlere Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet! Dünya Medyası Olayı Geniş Bir Perspektiften İnceledi”

Bugün, İstanbul’da milyonlar, Galata Köprüsü’nde gerçekleşen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünde bir araya geldi. Türk ve Filistin bayraklarının dalgalandığı, 7’den 70’e herkesin katıldığı bu tarihi buluşma, uluslararası medyada geniş bir yer buldu. İsrail basını da olayı manşetlere taşıdı.

İngiltere merkezli The New Arab, “On binlerce Türk, İsrail’in Gazze’deki cinayetini ve Türk askerlerine yönelik saldırıyı protesto etti” şeklinde haber yaptı. Katar merkezli Al Jazeera, mitingden çarpıcı kareleri ekrana getirirken, The Times of Israel, “İstanbul’da on binlerce kişi Gazze’ye saldırıları protesto etti” başlığıyla olayı duyurdu. France 24 ise “İstanbul’da on binlerce kişi İsrail karşıtı protesto düzenledi” başlığıyla haberi verdi.

Tarihi yürüyüşte, terör örgütü PKK’nın Türk askerlerine yönelik saldırılara ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı güçlü bir tepki gösterildi. Kalabalığın, İstanbul’un Ayasofya Cami ve SultanAhmet Camilerinde sabah namazını kılmasının ardından başlayan program, dünya genelinde büyük yankı uyandırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz