Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Kupa için çarpıcı değerlendirmelerde bulundu: Olağanüstü bir sabotaj girişimi söz konusu!

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’da planlanan ancak çeşitli sebeplerle ertelenen Süper Kupa maçıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 İhracat Rakamları Açıklamasının Ardından Süper Kupa Krizini Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 2023 yılı ihracat rakamlarının açıklandığı programda konuştu. Ayrıca, geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak çeşitli nedenlerle ertelenen Süper Kupa maçındaki krize dikkat çekti. Erdoğan, “Türkiye’nin çıkarlarına yönelik çok açık bir sabotaj girişimi vardır” şeklinde yorumda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnançlar Hedef Alınıyor

Erdoğan, konuşmasında Türkiye’nin dostlarının sayısını artırmaya devam edeceğini belirterek, provokasyonlar, art niyetli söylemler ve ülkemizi bölgedeki ortaklarından koparma girişimlerine karşı uyanık olduklarını ifade etti. Turizmi hedef alan önceki kampanyaların ardından şimdi spor aracılığıyla benzer bir dalganın oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Erdoğan, inançlar ve ülkelerin hedef alındığını söyledi.

Erdoğan, ayrıca İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına dair artan bir furyayla karşı karşıya olduklarını belirtti. Muhalefetin, pespaye ve tehlikeli nefret siyasetine gönüllü figüranlık yaparak Türkiye’nin yanında olan kardeş ülkeleri hedef aldığını dile getirdi. Türkiye’nin çıkarlarına yönelik yapılan sabotaj girişimini boşa çıkaracaklarını vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin dış siyasetini merkezine alarak küresel perspektifle şekillendirdiklerini ve bundan geri dönüş olmayacağını ifade etti.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER