Bakan Şimşek açıkladı: “Kripto para ve borsa vergilendirmesi gündemimizden çıktı”

Paylaş

  1. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. OVP’nin öneminin altını çizen Bakan Şimşek, yaptığı açıklamasında yeni yasama dönemine ilişkin genel vergi paketinde artırım ya da indirim yönünde bir karar almayacaklarını belirtti.

Yapılan tasarruf tedbirleri ile bugüne kadar 814 milyar TL’lik tasarruf sağladıklarını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, kendisine yöneltilen sorulara da net yanıt verdi. Önümüzdeki yıl deprem yaralarının sarılması ve sosyal konut yardımlarının tamamlanmasını, OSB ve küçük sanayi sitelerinin yapımının hızla tamamlanabileceği ifade etti.

ÖZEL SEKTÖR OVP’Yİ DİKKATE ALSIN

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamasında özel sektörün de OVP’yi dikkate alması gerektiğini ifade ederek, “İş alemi Orta Vadeli Programı kendilerine rehber almalı. OVP’de hedefler kamu için bağlayıcı, özel sektör için rehber niteliğindedir. Özel sektör planlarında OVP’yi dikkate alırsa kendilerinin de faydasına olur” dedi.

YENİ VERGİ PAKETİ YOK

Borsa ve kripto para vergilendirmesinin gündemlerinden çıktığını ifade eden Bakan Şimşek, yeni yasama döneminde genel vergi oranlarını artırma ya da indirime gitme gibi bir hedefleri olmadıklarını belirtti. Diğer yandan birçok sektör için vergi denetimi yaptıklarını ifade eden Bakan Şimşek, incelemelerin devam edeceğinin de altını çizdi.

 

 

 

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER