Altın Fiyatları: Yeni Yıl İçin Rekor Uyarısı!

Paylaş

Altın fiyatları önemli bir değişiklik gösterecek! Bir uzman beklenmedik bir açıklama yaptı: Yeni yıl için rekor uyarısında bulundu! Bu konuşma büyük ilgi çekecek! Kapalıçarşı’ya göre, gram altın 07:40 civarında 2056 lira ile tarihi en yüksek seviyeye ulaştı. Şu an itibariyle, yüzde 1,25 oranında bir primle 2054 liradan satılıyor.

Uluslararası Piyasalarda 1972 Lira

Gram altının uluslararası piyasalardaki değeri en düşük 1954 lira seviyesine kadar gerilerken, en yüksek 1974 lirayı gördü. Şu anda ise gram altın, 1972 lira civarında işlem görüyor.

Uzmanların Uyarıları

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, konuyla ilgili yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Uzakdoğu borsalarındaki sert yükseliş, altın fiyatlarındaki dalgalanmaya etki etti. Amerikan Merkez Bankası Başkanı’nın faiz indirimleri konusundaki açıklamaları da piyasalarda dikkatle takip edildi.

Asya Piyasaları ve Jeopolitik Gelişmeler

Asya borsalarındaki altın fiyatları 2020-2034 dolar seviyelerinde işlem gördü. Jeopolitik gerginlikler, özellikle Ukrayna-Rusya Savaşı ve İsrail-Filistin çatışması gibi olaylar, altına olan talebi artırdı. Noel Baba rallisi ile birlikte altın fiyatlarında yükseliş gözlendi.

2024 Beklentileri ve İç Piyasa Durumu

Yeni yıla girerken, altın fiyatlarının yukarı yönlü hareket ettiği ve yeni pozisyonlar alındığı gözlemleniyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın faiz indirimlerine yönelik açıklamaları, altın fiyatlarının düşüşünü engelleyebilir. İç piyasada ise Dolar/TL kuru yeni rekorlara ulaşarak 1970 TL seviyelerini gördü.

Faizler ve Emlak Piyasası

Emlak piyasasında faizlerin yükselmesi, satışları artırdı. Jeopolitik gerginlikler, özellikle Ortadoğu’da, altın fiyatlarını etkileyen önemli bir faktör. Altın piyasasında dengelenme var, ancak altına olan ilgi devam ediyor. Fiziki altın talebi artarken, dövize olan ilgi ise azalmış durumda.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER