AK Parti ile YRP İttifak Görüşmelerinde Gelişme

Paylaş

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi (YRP) arasındaki ittifak görüşmelerinde yaşanan tıkanma, YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal’ın Halk TV’deki açıklamaları sonrasında çözüme kavuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı Beştepe’ye davet etti.

Erdoğan’ın Daveti ve YRP’nin Cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine YRP’den flaş bir açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal’ın açıklamaları, partinin resmi görüşü olmadığı belirtilerek kişisel bir görüş olarak nitelendirildi. Aydal’ın beyanlarına ilişkin açıklamada, “Yeniden Refah Partimizin yerel seçim ittifaklarına ilişkin görüşü ve duruşu önümüzdeki günlerde Genel Başkan’ımız Sayın Dr. Fatih Erbakan tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

YRP Lideri Fatih Erbakan’ın Toplantısı ve İstanbul İl Başkanlığı

Bu gelişmelerin ardından YRP lideri Fatih Erbakan’ın rolü önem kazandı. Erbakan, bugün partisinin İstanbul’daki genel merkezinde bir toplantı yapacak. Toplantıda teşkilatlar, İstanbul İl Başkanlığı için Mustafa Doğan veya Elif Erbakan’ın aday olmasını talep edecek.

Habere göre, YRP teşkilatları, Murat Kurum’un teşkilat geçmişi olmaması nedeniyle desteklemek istemiyor ve Kurum’un 9 Ocak’ta yapmayı planladığı randevuyu iptal ettiği ifade ediliyor.

Bu gelişmeler, AK Parti ile YRP arasındaki ittifak görüşmelerinin seyrini belirleyecek önemli adımları işaret ediyor.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER