Hakan Fidan’ın ardından ABD’den uyarı: Bölgesel savaş olabilir.

Paylaş

Son dönemde artan bölgesel gerilimler dünya genelinde endişe yaratıyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “3. Dünya Savaşı riski var” açıklamaları sıcaklığını korurken, ABD’den de Hizbullah’ın Lübnan’dan İsrail’e yönelik saldırıları hakkında kritik bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, “Oldukça endişeliyiz, burada çıkacak bir savaş bölgesel savaşa dönebilir” dedi.

ABD’den Hizbullah Uyarısı: Bölgesel Savaş Tehlikesi

İsrail askerleri ile Hizbullah arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi sonrası Washington yönetimi, Hizbullah’ın Lübnan üzerinden artırdığı saldırılardan endişe duyduklarını belirtti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, durumun bölgesel bir savaşa dönüşme riskine dikkat çekerek, diplomatik çözüme önem verdiklerini vurguladı.

Austin, “Lübnan-İsrail sınırının her iki yakasındaki gerilimi durdurmak için diplomatik çözüme önem veriyoruz. İsrail ile Hizbullah arasındaki bir savaş kolaylıkla bölgesel bir savaşa dönüşebilir” ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan’ın 3. Dünya Savaşı Uyarısı

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve Rusya-Ukrayna savaşının 3. Dünya Savaşı’na yol açabileceğini belirterek, “Dünya bu senaryoyu ciddiye almalı, böyle bir risk var” demişti.

Neler Olmuştu?

7 Ekim’de Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın saldırılarına karşılık olarak, İsrail Gazze’de yoğun bombardıman başlattı. Bu saldırılar sonucunda 38 bine yakın Filistinli hayatını kaybetti. İsrail’in saldırılarına karşılık olarak Lübnan’da faaliyet gösteren Hizbullah da harekete geçti. Son günlerde Lübnan sınırından İsrail’e yönelik saldırılar artarken, İran destekli Hizbullah, Gazze’ye yapılan bombardımanın durdurulmasını şart koşuyor.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER