Erdoğan Gürcistan ile : Ticaret hedefimiz 5 milyar dolar.

Paylaş

  • Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Geçen sene ikili ticaret hacminde 3 milyar dolara ulaştık. Görüşmelerimizde ise yeni hedef olarak 5 milyar dolar üzerinde durduk.” dedi.

‘GEÇEN SENE İKİLİ TİCARET HACMİNDE 3 MİLYAR DOLARA ULAŞTIK’

Erdoğan, bugün dost, komşu ve stratejik ortak olarak Başbakan Kobakhidze ile verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini anlatarak, şunları söyledi:

“Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, istikrar ve refahına yönelik güçlü desteğini bir kez daha vurguladım. Ayrıca Gürcistan’ın Avrupa Atlantik kurumlarıyla bütünleşme çabalarına olan desteğimizin süreceğini ifade ettim. Sayın Başbakan Gürcistan’daki iç siyasi durum hakkında görüş ve değerlendirmelerini bizlerle paylaştı. Türkiye olarak gelişmelerin Gürcistan halkının hayrına olacak şekilde sonuçlanmasını ümit ve arzu ediyoruz. Geçen sene ikili ticaret hacminde 3 milyar dolara ulaştık. Görüşmelerimizde yeni hedef olarak 5 milyar dolar üzerinde durduk. Sahip olduğumuz potansiyelin bizleri geliştireceğimiz yeni iş imkanlarıyla bu rakama da kısa sürede ulaştıracağına inanıyoruz.”

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER