İsrail Filistinlileri Göçe Zorluyor: Sinsi Planı Deşifre Edildi!

Paylaş

İsrail, 75 yıldır işgal ettiği Filistin topraklarını kan gölüne çeviriyor ve yahudi yerleşimcilerle bölgenin etnik yapısını değiştirmeye çalışıyor. İsrail medyasına göre, ülkenin hain planı Filistinlileri Gazze’den göndermek üzerine odaklanıyor, ve bu plan çerçevesinde dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle görüşmeler yapıldığı belirtiliyor.

İsrail medyasındaki haberlere göre, İsrailli yetkililer Gazze’den yerinden edilmiş Filistinlileri göndermeyi planlıyor. İsrail, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve diğer ülkelerle yapılan görüşmelerde, Filistin halkının yeni ikametgahları hakkında konuşmalar yaptığı ifade ediliyor.

Filistinlileri Yerlerinden Tamamen Gönderme Projesi

İsrail İstihbarat Bakanı Gila Gamliel’in, Gazze sakinlerinin yerinden edilmesini savunduğu bildirildi. Gamliel, “Savaşın sonunda… İş kalmayacak ve Gazze’deki tarım arazilerinin %60’ı güvenlik tampon bölgeleri haline gelecek” şeklinde konuştu.

Reuters Haber Ajansı’na göre, İsrail güvenlik kabinesinden üst düzey bir kaynak, “Kongo göçmen almaya istekli olacak ve biz de başkalarıyla görüşmelerde bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.

İsrail’in Soykırım Planı

İnsan hakları savunucuları, savaş zamanında Filistinlileri Gazze’den çıkarmaya yönelik çağrıları sert bir dille eleştiriyor ve bu çabaları, kuşatma altındaki Filistin bölgesini tamamen etnik olarak temizleme çabaları olarak nitelendiriyor.

Amerika’dan İsrail’e Ret

ABD, Salı günü, İsrail’in Gazze’ye karşı savaşındaki yeniden yerleşim planlarına karşı çıktı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, bu retoriği “kışkırtıcı ve sorumsuz” olarak değerlendirdi, hükümetin savunduğu planları eleştirdi.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER