Son Dakika: Beyrut’ta İsrail Saldırısında Hamas Üst Düzey Yöneticisi El Aruri Hayatını Kaybetti

Paylaş

Beyrut’un Dahiye bölgesinde, Hizbullah’ın güçlü olduğu bilinen bir yerde büyük bir patlama meydana geldi. İddialara göre saldırı, İsrail tarafından gerçekleştirildi ve Hamas’ın bölgedeki ofisi hedef alındı. Ancak Reuters, saldırıda üst düzey Hamas yetkilisi Salih El Aruri’nin hayatını kaybettiğini bildirdi.

İsrail’in Dahiye’deki Hamas Ofisine Saldırısı

Lebanon resmi haber ajansı NNA’nın bildirdiğine göre, İsrail, Hizbullah’ın kale olarak bilinen Beyrut’un Dahiye bölgesindeki Maşrafiye’deki Hamas ofisine saldırı düzenledi.

Saldırıda Can Kayıpları ve Yaralılar

İlk belirlemelere göre, saldırıda dört kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı ifade edildi.

Üst Düzey Hamas Yetkilisinin Ölümü

İngiliz haber ajansı Reuters ise saldırıda üst düzey Hamas yetkilisi Salih El Aruri’nin hayatını kaybettiğini abonelerine geçti.

Hizbullah’ın Muhtemel Karşı Saldırı Hazırlığı

İddialara göre, Hizbullah, İsrail’e karşı bir karşı saldırı için hazırlık yapıyor. Hizbullah lideri Nasrallah, yarın için planlanan konuşmasını iptal etti.

Nasrallah’ın Suikast Uyarısı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, önceki konuşmalarında, Lübnan topraklarında bir Lübnanlıyı, Suriyeliyi, İranlıyı veya Filistinliyi hedef alan herhangi bir suikaste “Güçlü cevap vereceklerini ve hiçbir şekilde affetmeyeceklerini” ifade etmişti.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER