Kassam Tugayları İsrail Keşif Uçağını Düşürdü

Paylaş

Filistin direniş güçleri, bugün gerçekleştirdikleri etkili bir operasyonla İsrail’e ait bir keşif uçağını düşürdü. Filistinli kaynaklardan alınan bilgilere göre, Gazze şehrinin güneyinde gerçekleşen olayda Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, İsrail’e ait bir keşif uçağını başarıyla vurarak düşürdü.

Bugün gerçekleştirdikleri etkili operasyonlarla İsrail’e ait askeri unsurlara karşı başarılı saldırılar düzenledi. İlk olarak Ez-Zeytun Mahallesi’nde, Kassam Tugayları tarafından kullanılan bir SAM-7 füzesiyle bir Apache helikopteri vuruldu.

Aynı gün içinde Beyt Lahiya’da istihbarat görevinde olan bir Skylark-2 model keşif uçağı da Filistin direniş güçleri tarafından düşürüldü. Gazze’nin Et-Tuffah ve Ed-Derec bölgelerinde ise Filistin direniş güçleri, Yasin-105 füzeleriyle hedef aldıkları 5 İsrail askeri aracını etkili bir şekilde vurdular. Tuffah’ın doğusundaki İsrail askerleri, direniş güçlerinin gerçekleştirdiği patlayıcı ve füze saldırılarına maruz kaldı.

Güneydeki Han Yunus kentinin kuzeyi ile Huzaa beldesinin doğusunda ise İsrail askerleri ile araçları, Filistin direniş güçleri tarafından kullanılan havan toplarıyla hedef alındı. Kudüs Seriyyeleri’nin açıklamasına göre Gazze’nin doğusundaki Eş-Şucaiye Mahallesi’nde bir tünelin girişi havaya uçuruldu, bu saldırı sonucu tünelde bulunan İsrail askerlerinden ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Tuffah Mahallesi’nde ise bir İsrail askeri keskin nişancı ateşiyle vurularak etkisiz hale getirildi.

Devamındaki Haberler

EN SON HABERLER